Crònica de la trobada d’abril a Arbúcies

Per Sabina i Noe.
A les 12, comencem la Taula Rodona amb les persones sòcies de la Bioregió Nord. En la roda de presentacions coneixem algunes persones que s’acosten per primera vegada a la trobada amb ganes de coneixer millor la CIC, els seus objectius i les eines que ofereix per assolir-los.
La conversa gira entorn a la naturalesa del moviment de les cooperatives integrals, als principis i motivacions interns, i a l’enxarxament local imprescindible i necessari.
En un ambient molt cordial i de proximitat cadascú explica la seva situació, i les seves possibilitats.
També es presenta l’Espai Transparent d’Arbúcies, local social, cultural i alternatiu, rebost i seu del subnode Faircoin d’Arbúcies. En Sebas ens explica com la moneda Faircoin és progressivament més acceptada. La conversa gira sobre els dos tipus de monedes, faircoin (criptomoneda), i les monedes socials (credit mutu i suma zero), i com poden coexistir si es respecta el terreny de cadascuna: des de la visió de la ceba, entenem que en el nucli tenim el do i el regal, en la primera capa l’intercanvi directe, en la segona capa l’intercanvi en moneda social, en la tercera el faircoin i en la quarta l’euro.
    
    Assistents:
        Rebost Pujarnol: Txantxi, Marta, Uli
        Rebost laPlaça: Sabina
        Rebost Selvatge: Amparo (Natur-consum, Blanes), Sebas (Espai Transparent), Jordi (Espai Transparent)
        Rebost Alt Ter: Noe, Jordi
        Girona: Miquel Àngel, Rafa
        Bergadà: Vicenç i Eva
        Acollida: Ona (Plà de l’Estany), Ferran (Blanes)

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*